Preaiubiti frati in Hristos,

Suntem coplesiti de bunatatea si harul Domnului si Dumnezeului nostru, care ne poarta de grija si lucreaza in noi voia Lui cea buna, placuta si desavarsita.

Partasia militarilor crestini din Romania (Valea Draganului, Cluj, 17-19 oct. 2014) desfasurata sub motto-ul „Iisus - Lumina Vietii” (Ioan 8:12)  si a fost o reala binecuvantare pentru cei ce au fost prezenti - aproape 50 de persoane din toata tara si oaspeti de peste hotare. 

Fratii cu inima pentru Domnul si pentru Imparatia Lui au facut tot ce a depins de ei ca sa nu lipseasca de la intalnire, in timp ce Biserica Betel din Cluj si fratele Teo Mandrutiu au facut un efort si mai mare ca sa acopere o parte din cheltuieli pentru toti participantii, inclusiv transportul de la Cluj la Valea Draganului. 

Multumim tuturor si ne rugam pentru rasplatirea lor deplina aici si în vesnicie. Multumim si celor care, de departe sau aproape, fiind impiedicati sa vina fizic, ne-au trimis mesaje, s-au rugat pentru noi si au participat in Duhul.

Asa cum ne-am propus, plecand de la motto-ul intalnirii, am cautat calauzirea divina pentru o mai buna raspandire a Luminii care este in noi prin credinta in Cel ce este Lumina, catre cei ce umbla in intuneric, colegi si fosti colegi din sistemul militar.

Ne-am bucurat de marturia fratelui col. (rez) Vasile Ciobaca. Dumnealui a primit de la o fosta eleva – sora Lucia Muresan - cartea nostra cu marturii „Si eu am Crezut”, apoi, prin harul Domnului, in imprejurari pregatite de Cel ce are toate lucrurile in maini, a ajuns sa creada Evanghelia si sa se convertesca la credinta mantuitoare. Speram sa fie tot mai multi in aceasta situatie. Asa cum am discutat impreuna cu alti participanti, credem ca evenimentul este de natura sa ne incurajeze a grabi editia a doua a cartii cu marturii.

Prin simplitatea si forta argumentatiei biblice izvorate din cunoasterea intima a Domnului Iisus, mesajul fratelui Marius Sabou, păstor al Bisericii Betel din Cluj s-a constituit intr-o puternica incurajare si motivare de a lucra mai mult pentru a face ucenici ai lui Hristos dintre militari, ca unii care: 
1) suntem trimisi si imputerniciti de autoritatea suprema; 
2) avem resursele necesare (armele luminii, puterea Duhului; 
3) prin mesajul Evangheliei aducem iertarea lui Dumnezeu, impacarea, infierea, lumina, Viata. 

Avem toate motivele sa credem ca, prin harul Domnului, relatia speciala pe care o avem cu dansul si cu biserica pe care o pastoreste va duce in viitor la o conlucrare tot mai stransa pentru raspandirea evangheliei intre militari si nu numai, cel putin în plan zonal.    

Grupul de partasie din Constanta ne-a adus din nou confirmarea puterii cu care lucreaza Dumnezeu acolo unde ravna Evangheliei este dublata de dragoste pentru cei ce ratacesc in intuneric. Marturia lor (Daniel Magorca, Ionut cu familia, inclusiv Maria Vlad, mama fr. Ionut, salariat civil in Armata, cu o inima ce cauta cu sinceritate pe Hristos) ne-au determinat sa fim mai perseverenti in a intrebuinta cu intelepciune si credinta orice forma de a-l marturisi pe Hristos si a nu ne lasa descurajati de esecurile aparente sau reale. 

Cantarile de lauda si poeziile inspirate cu care ne-au bucurat fratii Vicentiu State, Teofil Mandrutiu, Emanuel Coles, sora Bun, Familia Vlad si, nu in ultimul rand, grupul de partasie din biserica Betel  s-au integrat deplin in atmosfera generala si au contribuit la zidirea noastra sfleteasca in vederea lucrarii de slujire la care cautam sa fim mai roditori.  
  
 Fratii de pese hotare, prin simpla lor prezenta ne-a incurajat atat in credinta cat si in hotararea de a merge mai departe pentru indeplinirea chemarii marii trimiteri. In mesajele prezentate, fratii lt.col (rez) Dick Barnes – ACCTS Statele Unite -, Eduard Rosca – Asociatia Cornelius din Moldova - Christo Penkov – Asociatia Sfantul Gheorghe, Bulgaria - si Rainer Thorun – MMI, Germania – ne- au impartasit din preocuparile lor si ne-au transmis gandurile de bine pe care le au pentru noi, indemnandu-ne sa continuam sa imbunatatim ceea ce facem, sa invatam din experienta lor si sa ne rugam pentru problemele pe care le au.  

Sambata seara, dupa incheierea intalnirii plenare, pentru conturarea direcţiilor de actiune de viitor, am folosit ocazia partasiei pentru o discutie extinsa cu un grup de frati constituit ad-hoc intr-un fel de consiliu director largit. Dupa mai bine de trei ore de impartasire constructiva a opiniilor, gandurilor si parerilor, s-au evidentiat mai multe elemente, care imbinate cu tot ce s-a apus la intalnire, pot fi sintetizate in:

-   Dragoste. Motivarea noastra, a fiecaruia de a face ucenici ai lui Hristos este determinata de masura cunoasterii intime a Domnului Isus, de marimea dragostei pe care o avem pentru el. In lipsa acesteia, orice hotarare sau program va ramane fara efect si orice motivare de moment se va stinge pana ajungem acasa, la problemele zilnice imediate. Daca nu traiesti cu Hristos, ca unul care are Lumina, te cuprinde intunericul. De aceea,  sa cautam sa crestem tot mai mult in cunosterea lui Hristos si in dragostea pentru El este fundamentul a tot ceea ce vrem sa facem.

-     Rugaciune. Este nevoie de mai multa rugaciune pentru cei pierduti din Armata (activi sau in rezerva): Rugaciune individuala, in camaruta, pentru persoane alese (ale caror nume au fost inspirate de Duhul lui Hristos); rugaciune in grupurile de partasie locale-zonale; rugaciune la nivel national. S-a propus ca, in Duhul, sa ne unim in rugaciune toti cei ce pot face aceasta zilnic, in intervalul orar 21.00 si 23.00. Un alt indemn demn de luat in seama este ca, in ce priveste conducatorii tarii sau orice persoana in autoritate, sa ne rugam pentru ei in loc de a ne asocia celor de critica si denigreaza fara incetare.

-   Viata curata. Sa privim tinta la Hristos ca modelul de viata al fiecaruia, precum si la personalitatile biblice exemplare pentru a putea trai in conformitate cu voia Tatalui pentru noi si a fi folositi ca marturie.

-     Altruism. Iesirea din egoism si centrarea pe nevoia aproapelui, sa nu urmarim doar comoditatea noastra, sa ne debarasam de ea cat mai repede.

-   Studiu biblic. In grupurile locale  de partasie, studiu si discutii pe teme biblice cu invitati neconvertiti, orientate spre cunoasterea dragostei lui Dumnezeu pentru toti oamenii si calea mantuirii. Sa ne facem partea si sa-l lasam pe Dumnezeu sa lucreze, sa nu fortam pe nimeni la o decizie care nu a fost initiata de Duhul lui Hristos .

-    Evanghelizare in bisericile locale. Participarea membrilor asociatiei, in mod individual sau in grupuri, la activitatile de evanghelizare organizate de catre biserici, cu invitarea militarilor sau initierea sau/si organizarea de astfel de activitati, cu sprijinul bisericilor.

-    Biblii, literatura crestina. Distribuirea de biblii, literatura crestina la militari sau membri de familie interesati de Cuvant. Materialele distribuite sa aiba inscris numele persoanei de contact si modalitatile de legatura (telefon, e-mail, etc) pentru cazul ca persoana care a citit materialele doreste mai multe informatii.

-    Si eu am crezut. Editia a doua a cartii cu marturii ale militarilor convertiti sa fie gata pana la intalnirea urmatoare la nivel national. Se mai asteapta marturii. Fratii Beni Rus si Teo Mandrutiu vor contribui cu marturiile personale, iar fr. Marian Petre va ajuta la corectura.

-     Centru Militar Crestin. S-a discutat, ne-am rugat si s-a ajuns la un anumit consens cu privire la nevoia infiintarii unui centru militar crestin la Bucuresti, un loc de unde sa se raspandeasca lumina Evangheliei catre militarii aflati in intuneric, unde cei pierduti sa gaseasca calea mantuirii si unde cei salvati sa aiba partasie. 

    Ne rugam pentru:
  1) o viziune cat mai clara, 
  2) calauzire si ajutor divin, 
  3) pentru oamenii potriviti si 
  4) resursele necesare.

-   Participare. Motivarea membrilor asociatiei de a participa la intalnirile nationale sau regionale unde pot intelege mai bine imperativul chemarii, pot fi inspirati si incurajati de a face ucenici. Fiecare dintre noi este chemat sa fie un factor de mobilizare si convingere pentru cei care nu au inteles inca efectele benefice ale partasiei.

-    Comunicare. Intensificarea legaturilor fratesti, utilizarea mai intensa a SMS-urilor pentru masaje scurte, telefoane, mesaje e-mail, vizite reciproce etc.

-   Capelanul evanghelic. Fr. Gabi sa tina legatura cu fratii din teritoriu, sa se constituie intr-un factor activ de incurajare a credintei si a marturiei crestine pentru credinciosi; sa devina mai vizibil si mai convingator in relatiile cu ceilalti capelani si cu cei ce nu-l cunosc pe Domnul ca mantuitor.

-   Asociatia. Sa se trimita felicitari de Craciun catre personalitatile militare, conducatorii organelor centrale; sa se intervina pentru accesul in unitati cu ocazia sarbatorilor, cu colinde crestine.

-   Copiii. Sa se studieze posibilitatea organizarii de activitati pentru familiile cadrelor militare: tabere de limba engleza pt copii, activitati de consiliere familiala etc. Conducerea asociatiei sa faca demersurile.  

-   Uniforma. Sa se analizeze oportunitatea confecţionării şi purtării unei uniforme reprezentative specifice pentru membrii asociatiei, la activitatile organizate, alta decat uniforma militara.
Isus Hristos este, cu siguranta, Lumina Vietii, adevarata lumina, pentru orice om. Daca am putea vedea cu ochii si am simti cu inima lui Hristos tot ceea ce suntem si facem, sunt convins ca am cauta sa traim cu adevarat pentru Cel ce a murit si a inviat pentru noi si am inceta sa mai traim pentru noi insine. Totodata, este bine sa luam aminte la indemnul dat ucenicilor care erau impreuna cu El „...umblati ca unii care aveti Lumina, ca sa nu va cuprinda intunericul...” (Ioan 12:35). 
Eu vad aici si un avertisment extrem de important: daca nu umblam ca unii ce au lumina, suntem in pericol grav: putem fi cuprinsi de intuneric si sa nu mai stim unde mergem. Cine poate sta linistit in fata acestei amenintari? Sper ca nici unul dintre noi. 
De aceea, sa umblam fara incetare ca unii care au lumina, mai ales ca avem aceasta promisiune fara echivoc: „Cine ma urmeaza pe Mine, nu va umbla in intuneric, ci va avea Lumina Vietii” (Ioan 8:12).

Domnul Isus sa ne ajute pe toti!

In dragostea Lui Hristos,
Mihai Bruma


Slujind ca Presedintele Asociatiei „Cornelius” 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Poate un creştin să slujească în Armată?