Pace, fratilor si Har de la Dumnezeu, Tatal si de la Domnul nostru Isus Hristos!

Domnul a fost cu noi si de data aceasta.

Harul Lui s-a revarsat din plin peste cei prezenti la Selimbar. 34 de persoane au gasit resurse de incredere in Cel ce poarta de grija si au depasit piedicile, ce ne-au stat in cale tuturor.

Asa cum se exprima cineva in discutiile avute in plen, unii au putut veni de peste Ocean, altii de peste Prut, altii de peste Dunare... Multumim Domnului pentru fiecare, caci prin prezenta lor si ceea ce au adus, s-a creat o binecuvantata partasie in care toti am putut creste in cunoasterea lui Hristos. "Pentru mine a trai este Hristos" a devenit cel putin ceva mai adevarat in viata celor prezenti.

Marturiile despre felul cum traim Hristos au evidentiat din nou caile extrem de variate, intelepciunea fara seaman si puterea Domnului de a ne apropia de El si a ne face tot mai asemenea chipului Fiului Sau.  

"Realitate, renuntarea la orice formalism in atitudine si relatii, in tot ce facem" a fost ceeea ce Domnul a revelat celor ce au "vazut" cat de aproape poate fi intalnirea cu Hristos ca Judecator, fie prin ceea ce in mod normal produce viata intr-un teatru de operatii, fie prin alte experiente decisive. Biruintele, temerile, indoielile chiar si nevoile de rugaciune pentru a trai Hristos au pus in lumina si mai clar "comoara din vasul de lut pe care o poarta cei ce traiesc in credinta in "Fiul lui Dumnezeu care ne-a iubit si S-a dat pe Sine pentru noi".

Mare bucurie ne-au adus si de aceasta data cei care nu au mai fost pana acum la intalniririle noastre: Fr. Mandrutiu Teofil din Cluj-Napoca si Barbu Ioan din Bucuresti. 

O mentiune speciala merita participarea fratelui State Vicentiu, un cantaret profesionist din zona Prahovei, care ne-a incantat sufletele cu melodii de lauda si imnuri de slava. 

Nu au lipsit rugaciunile pentru membrii asociatiei, pentru mantuirea colegilor care nu L-au primit pe Hristos, pentru sanatatea celor bolnavi, pentru organele statului, pentru conferinta Asociatiei mondiale a militarior crestini din decembrie 2014 din Africa de Sud.

Fratele Grozdan Stoevschi, reprezentantul MMI ne-a facut o introducere la cursul sau despre administrarea de tip crestin, care a trezit interesul majoritatii celor prezenti pentru intregul curs care se tine pe durata a o zi si jumatate.

Daca va exista interes din partea noastra, el poate veni anul viitor la Bucuresti pentru a tine cursul cu noi. Ramane sa il anuntam, fapt pentru care va rog sa va exprimati interesul pentru curs, daca este cazul, pentru a organiza din timp activitatea. Eu cred ca este de folos si celor ce slujesc, si celor ce au functii de conducere, dar si familiilor.  Dumnealui ne-a vorbit pe scurt si despre Conferinta Asociatie Mondiale a Militarilor crestini din 2014.

Va reamintesc propunerea anterioara de a sustine financiar, anual (2012, 2013 si 2014) evenimentul cu valoarea unei zile de munca. Cei ce nu au facut-o, o pot face direct in contul Asociatiei, cu mentiunea: pentru Conferinta mondiala 2014.

Adunarea de dare de seama si alegeri a fost amanata pentru primavara (19-21 Mai), din lipsa de cvorum.

Cei prezenti au mai luat, in unanimitate si urmatoarele decizii:

1.Forma finala adopatata a documentului "Pozitia militarilor crestini fata de serviciul militar profesionist si razboi" reprezinta punctul de vedere oficial al Asociatiei in problemele respective si sprijina pe membrii aflati in activitate in clarificarea atitudinii personale si a raporturilor cu ceilalti camarazi.   

2. Cotizatia de membru va fi, incepand cu anul viitor, 5 lei pentru toti membrii.

3. Anul viitor, intalnirea de rugaciune se va tine pe 19-21 Mai, iar Conferinta din toamna pe 19-21 Sept.

4. Complementar la activitatea presedintelui si a membrilor Consiliului director, fiecare membru trebuie sa contribuie mai mult la mobilizarea membrilor asociatiei si a celorlalti militari crestini pentru a se implica mai activ in activitatea grupurilor locale si in participarea la activitatile de nivel national, urmarind nu doar ceea ce participantii pot castiga personal prin participare, ci si "foloasele altora" adica ceea ce poate da celorlalti, prin tot ce implica participarea efectiva. 

Presedinte APMCR Cornelius

Bruma Mihai

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Poate un creştin să slujească în Armată?